13 martie 2018

Solutii eficiente

De ani de zile mă uit la curtea din spatele casei și încerc să găsesc un mod de a rezolva problema spinoasă a amenajării acesteia. Cei doi câini pe care ii avem ,  s-au facut stăpâni absoluți pe fiecare  coltișor de curte. Alte vietăți sau plante nu au drept de existență, in spațiul în care ei sunt stăpâni.  

Cei doi au zădărnicit orice efort de ameliorare a spațiului. In decursul a trei ani , in fiecare primăvară plantam soiuri diferite de pomi și plante ornamentale care să aducă veselie, verdeață  și umbră pentru zilele călduroase ale verii.
Temeinic, a doua zi după plantare, toate răsadurile sau pomișorii , erau aliniați in fața ușii din spate,   păziți cu strășnicie de câinii, care fericiți ca au identificat elementele străine și potențial periculoase din  curte, așteptau   laude.
 De fiecare dată  duceam plantele la locul lor, ca  să ii scap de bătaie;  activitate fără spor , pentru ca nici o plantă nu rezistă la astfel de tratamente agresive. Probabil cățeii credeau că este un joc de-a  ascunselea , noi stapanii ascundem  si le dam tema de casă identificarea si recuperarea corpurilor straine.
Ce să mai vorbesc la gropile care apar la tot pasul pentru că ei descoperă permanent câte un miros apetisant și doresc să meargă pe urma lui chiar cu riscul de a trece pe partea cealaltă a globului.
Mă  uit cu uimire la soiurile de câini cuminți care stau lângă stăpân  liniștiți și atenți, care merg la plimbare la picior, fără să scoată rotocoale de praf în goana nebună pe câmpii.

Am nevoie  de soluții pentru rezolvarea problemei,  trebuie să existe  materiale pentru structură  si  fundație care să facă curtea mea să arate decent. Căutările pe  internet mi-au  oferit informații și  imagini incurajatoare despre  un sistem de livrare de materiale de construcții, de la incărcare   până la livrare.  De pe pagina de amenajări exterioare am descoperit informatiile despre pavaje,  se pare că  pavajul a fost inventat pentru a face viața unora ca mine mai ușoară  prin aspectul și simplitatea utilizării acestui material de construcții.

Cum suntem oameni ocupați care nu avem foarte mult timp de a umbla după oferte, avem nevoie de un sistem prin care  marfa se livrează direct de la producător,   ambalată corespunzător și care poate să ajungă  la noi în cele mai bune condiții;   avem nevoie de un pret atractiv, pentru că nu dispunem de bugete uriașe.   Aici la această casă de comenzi,


beneficiem  de consiliere gratuită si există cineva care compară ofertele pe care le-am identificat deja pe piața de desfacerea a materialelor de construcție, in așa fel incât să obținem  și cele mai bune prețuri. 
Deci despre pavaj , numai de bine, plăcile sunt  rezistente la ingheț, dezgheț , nu se crapă așa ușor nici in cazul unor solicitări mecanice frecvente, iar dacă se intâmplă totuși,   pot fi inlocuite foarte ușor. Alte calități sunt   culoarea, foarte stabilă  în timp și  întreținerea ușoară.  Impresia generală pe care privitorul o va avea va fi una foarte bună, de exterior intreținut, de ordine , eleganță si armonie.   
Un alt beneficiu  care nu este de neglijat este acela că in lunile ploioase,  nu voi mai avea bălți  și  noroi excesiv în curte în zonele in care câinii mei săpători fac gropi,  deoarece suprafața pavată va permite scurgerea apei printre pavele. Timpul de realizare a acestui de proiect va fi foarte scurt    pentru că montajul  este rapid si necesită doar trei etape, nu foarte complicate: nivelarea terenului, aplicarea  unei  paturi  de nisip, si aranjarea placilor de  pavaj. Foarte simplu.
   
Poate voi incepe ca in imagine, cu o alee mică pavată  care  sa permită accesul in toate zonele curții.
Dacă voi fi foarte mulțumită de serviciile oferite, mă voi adresa aceleiași surse și pentru zona de  amenajări interioare ...             

Articol scris pentru SpringSuperblog 2018

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării