22 martie 2018

Calea cea mai scurta


Folosim „e-trad.ro – Primul magazin online de traduceri din România” pentru traduceri de acte de studii pentru traduceri juridice, traduceri medicale, traduceri tehnice, traduceri acte auto, traduceri de documente personale. Intrarea în uniunea europeană și oportunitățile de lucru în străinătate au făcut necesară utilizarea acestor servicii specializate. Suntem permanent cu ochii pe oferte de muncă care să ne aducă un trai mai confortabil, și desigur pe ofertele de vânzări auto, mașinile ieftine și de marcă chiar dacă nu mai sunt atât de noi, sunt foarte ispititoare.

Ușurința cu care acum obții traducerile legalizate, de la firme precum
e-trad / traduceri



pentru   actele necesare partenerilor europeni mă face să privesc cu nostalgie în urmă.

Era o dimineață de vară , acum cinci ani. La ora 8 pleca microbuzul spre Timișoara cu mine cu tot în misiune specială. Să preiau niște traduceri de documente personale să duc niște acte, să semnez și să ștampilez altele trimise pe mail la unicul birou autorizat de traduceri pe care îl accepta firma care acceptase CV ul soțului meu pentru un post în Germania. El nu se putea deplasa așa că am pornit spre Timișoara.

Mersul cu microbuzul, timp de peste 3 ore, nu este printre preferatele mele, urăsc  scaunele mici și foarte incomode, culoarul strâmt, geamurile care nu se deschid, opririle la toate stațiile care aglomerează până la refuz micul spațiu, dar nu aveam de ales.

Vecin de scaun un domn căruia după douăzeci de minute de drum, i s-a făcut rău și a dat la rațe sporind disconfortul din zonă. Aveam o stare de plutire într-o mare de greață. 

După alte douăzeci de minute, pe un tronson al drumului aflat în plin câmp la kilometri buni de vre-o așezare a murit motorul. Era un coșmar în derulare și așteptam să mă trezesc. Stăteam pe marginea drumului cu capul în soare , așteptând ca firma să trimită altă mașină. Ni s-a spus că nu au altă mașină decât cea care pleacă la 9,30 în cursa obișnuită și care poate va opri să ne culeagă și pe noi. Cei mai isteți au început să facă autostopul  și o bună parte chiar au reușit să plece rapid de acolo.


Microbuzul de 9,30 a sosit bine încărcat aproape la ora 11 și ne-a înghesuit pe culoar și pe noi cei rămași în arșiță, pachete de nervi umblătoare. Până la Arad am stat literalmente într-un picior. Ultima bucată de drum a decurs normal, oricum ne-am consumat ghinionul pentru un an într-o singură deplasare de câteva ore. Ajunsă la destinație, am dat, am preluat acte , m-am plimbat prin Timișoara și m-am întors acasă cu trenul, în siguranță și în relativ confort.

Concluziile aventurii?
Dacă trebuie să te deplasezi undeva, în alt oraș din alt județ, nu folosi microbuze, mergi cu trenul, e mai sigur.
Folosește acum , pentru că există  servicii  online  de traducere, legalizare, interpretare și apostilare,   iar în timpul câștigat, citește o carte , mergi la sală sau fă ceva pentru tine și familia ta.
Calea cea mai scurta intre tine si actul legalizat este serviciul online de traduceri.

Articol scris pentru SpringSuperblog 2018

Paștele – sărbătoare luminată

Vineri, 3 mai 2024, am expus în vitrina Filialei Decebal, o nouă expoziție formată din 12 desene, ce ilustrează sărbătorile pascale. Cele 12...

Wikipedia

Rezultatele căutării