23 aprilie 2015

Trofeul Biblioteca editia VIII-a


Trofeul Bibliloteca

  • pentru cea mai bună bibliotecă publică din Bihor –
este acordat în cadrul Săptămânii Naţionale a Bibliotecilor.
Începând cu anul 2006 trofeul a fost câştigat de:

Biblioteca comunală Şimian pentru anul 2006
Biblioteca orăşenească „Octavian Goga” Aleşd pentru anul 2007
Biblioteca municipală „Teodor Neş” Salonta pentru anul 2008
Biblioteca municipală „Constantin Pavel” Beiuş anul 2009
Biblioteca orăşenească Săcueni anul 2010
Biblioteca orăşenească „Octavian Goga” Aleşd pentru anul 2011
Biblioteca Comunală Diosig 2012




Decernarea Trofeului Biblioteca
Pentru cea mai bună bibliotecă publică din Bihor în anul 2014
bibliotecii comunale Bratca

Bibliotecii comunale Bratca
Bibliotecar Luminiţa Izdraila


Responsabil: Luminiţa Izdraila

Redeschisă în anul 2012 după un amplu proces de restructurare, Biblioteca Bratca a devenit cea mai activă bibliotecă publică comunală din Judeţul Bihor. Biblioteca Bratca a devenit centrul comunitaţii, 13,8 % din populaţia comunei utilizează serviciile de bibliotecă şi participă la activităţile organizate de aceasta : club de lectură, programe de voluntariat, instruirea celor dornici să navigheze pe internet, programe speciale în vacanţele elevilor în bibliotecă şi în afara ei ne referim la Clubul Pegas, unde se organizează excursii şi concursuri în natură. Biblioteca e un spatiu primitor pentru întâlniri, şedinte, aniversări, licitaţii, interviuri, expoziţii. Optimizarea imaginii bibliotecii publice în comunitate, dar şi in afara ei, se face prin media locală dar şi prin publicarea de articole de specialitate pe blogul bibliotecii Bratca: www.bibliotecabratca.blogspot.ro.
Activităţile sunt programte în funcţie de nevoile comunităţii .









Diplomă de merit


Se acordă
Bibliotecii comunale Tinca


Bibliotecar: Marilena Anca

Din 2011 Biblioteca a devenit Centru Cultural . Condiţiile bune asigurate prin grija administraţiei locale au fost dublate de interesul bibliotecarei de ai da viaţă şi acum pentru activitatea din 2014 Biblioteca Tinca este prima dată pe lista de premianţi. Activităţile derulate în ultimul an arată implicarea bibliotecii în toate activităţie importante desfăşurate în comunitate . Enumerăm : seri de teatru , curs de nutriţie, concurs de karaoke, concert de pian, expoyiţii şi alte activităţi derivate din parteneriatele educaţionale locale. Bibliotecara fiind interesată de alte servicii a scris în 2014 o mică cerere de finanţare pentru un proiect în spijinul casei de batrâni din comună şi a participat alături de bibliotecile publice bihorene la proiectul Lecturi de vară.




Diplomă de merit


Se acordă
Bibliotecii comunale Sântandrei 
Bibliotecar: Ramona Durdeu

An de an biblioteca comunală Sântandrei are o activitate de excelență. Bibliotecara Ramona Durdeu reuşeşte să iniţieze activităţi de animaţie culturală pliate pe necesităţile şi oferta locală. Lucrul cu copiii de etnie rromă şi cu fundaţia locală” Viaţa Nouă pentru Copii” s-a materializat în programul after school „Good beginnings”.
Dintre activități putem enumera – sesiuni pentru utilizarea calculatorului pentru copii rromi, organizarea zilnica a unei mici “videoteci” pentru copii, curs de nutriţie, concursuri de dans şi karaoke.
Biblioteca are unul dintre cei mai buni indicatori la achiziţia de carte nouă, ceea ce interesul demonstrează autorității locale pentru bibliotecă.
Remarcăm prezenţa la activităţile de pregătire profesională. 







Diplomă de merit

Se acordă
Bibliotecii comunale Mădăras
Bibliotecar:Aristan Marinela-Lăcrimioara din 2007.

Diploma de merit se acordă pentru activitatea de excelenţă desfăşurată în folosul comunităţii în anul 2014.
Biblioteca Mădăras este de mulţi ani una din cele mai active biblioteci comunale bihorene.
Biblioteca are o imagine foarte bună datorită bibliotecarei, doamna Aristan Marinela.
Pot fi evidenţiate eforturile de perfecţionare personală; de construire de relaţii viabile cu toate instituţiile din comună şi din judeţ şi implicarea în proiecte locale sau naţionale.
Activitatea de promovare a culturii şi a tradiţiilor folclorice locale în manifestări naţionale sau internaţionale (Mărţişor European, Bruxelles Belgia ) i-au adus în anul 2014 numeroase premii.
Este un exemplu de mod în care activitatea de bibliotecă se poate îmbina cu activitatea de cămin cultural în beneficiul comunităţii şi al ambelor instituţii.
Promovarea activitaţii de bibliotecă o face pe blogul www.bibliotecamadaras.blogspot.ro şi o altă implicare în actvitatea de mediatizare a informaţiilor privitoare la locurile de muncă disponibile în zonă, importante pentru comunitate , prin actualiarea sitului www.hurojobs.eu.




Au mai primit diplome pentru activitati diverse  Lucia Bordas, Biblioteca Comunala Cefa, Irina Durko- Biblioteca comunala Diosig, Laza Anca, Biblioteca Comunala Budureasa, Tiriteu Madalin- Biblioteca Comunala Chislaz, Chisea Florentina- Biblioteca Comunala Tulca, si Preot dr. Ioan Ghitea - Biblioteca Husasaul de Cris.


Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării